Erfarenhet för personligt brev

I första hand är ditt CV till för att beskriva dina tidigare erfarenheter. Innehållet där ska traditionellt vara kronologiskt ordnad, då ett curriculum vitae ungefärligen betyder livsberättelse. Vi vill påpeka att det inte är så otroligt viktigt och att man kan lyfta fram de viktigare sakerna och lämna ut mindre viktiga punkter.

Typiska svårigheter

Ibland kan det vara svårt att få fram i sitt CV hur din erfarenhet är relevant eller vad den har betytt för dig. Det kan speciellt vara svårt om man är ung och det är det första eller bland de första jobben man söker till. Därför kan det vara bra att fokusera extra mycket på varför du intresserar dig för jobbet.

Om du är ung så kanske du också redan söker till ett jobb där arbetsgivaren är medveten att de som söker inte har så mycket erfarenhet. Så oroa dig inte så mycket. Du har dock mer erfarenhet än vad du kanske själv inser, bara att den inte är så traditionell.

Knep

Aktiviteter

Ibland kan man lära sig saker från endagsaktiviteter, om du har varit funktionär i någon tävling och jobbat med mycket människor. Kanske har du sålt saker på loppis och uppskattat att skämta och skojja med kunder. Ett sommarjobb kanske gav dig insikt i någon annan arbetsuppgift än den just du hade som sommarjobbare.

Förtroendeuppdrag

Om du har organiserat någon aktivitet i en sport eller annan typ av klubb så kan du beskriva det kort, säga hur det gick, vad du lärde dig, och vad det inspirerade dig till. Kanske insåg du något positivt eller någon egenskap i dig själv.

Hobbyaktiviteter

Kanske intresserar du dig väldigt mycket för något som relaterar till jobbet, nu kanske vi är lite skämtsamma, men:

Fortsätt läsa om hur du beskriver din personlighet.