Entusiasm i personligt brev

Arbetsgivare vill anställa personer som kommer att gilla sitt jobb, som strävar efter att bli bättre, som jobbar självständigt och effektivt samt bidrar till en trevlig stämning. Det är den entusiasmen du behöver visa i ditt brev.

Vi hoppas att du faktiskt söker till ett jobb du känner entusiasm för. Ibland kan livet göra så att man kanske inte ännu kan få det jobbet man egentligen vill ha. Då gäller det att istället tänka positivt för att förmedla entusiasm för jobbet ändå.

Skrivknep

Röda tråden

Du har kanske tidigare erfarenhet från liknande sysselsättning och funnit något som tilltalar dig, och därför vill du jobba hos just det företaget du söker till. Du vet helt enkelt att det är vad du vill göra, om du så får detta jobbet eller ett annat.

Framtidsplaner

Du har en vision om vilken roll du kommer att ha framöver på en arbetsplats som den du söker till. Det kanske finns någon aspekt som du finner extra intressant bland de arbetsuppgifter som står i jobbannonsen.

Sociala aspekter

Alla jobb kanske inte bjuder på möjlighet att fördjupa sig eller göra karriär i. Men de kan ändå bjuda på en behaglig social arbetsmiljö. Du kanske gillar människorna som du kommer i kontakt med, eller mängden sociala kontakter.

Arbetsmiljö

Kanske passar miljön som arbetet utförs vid väldigt bra till vad just du uppskattar och trivs i. Om det är utomhus, i skärgården, i city, eller kräver viss fysisk aktivitet.

Meningsfullt

Du kanske tycker att en viss typ av jobb får dig att känna som att du gör skillnad. Att du gör något viktigt som är betydelsefullt för många.

Fortsätt läsa om hur du beskriver tidigare erfarenhet.